Wednesday, 16 November 2016

KIFARAH

Di dunia ini ada dua benda yang mendapat perhatian lelaki- duit dan burit. Bagi seorang casanova, kemunculan facebook menguntungkan mereka kerana melalui facebook pelbagai perempuan boleh dikenali sama ada anak dara, janda mahupun isteri orang.


Dol, 40, adalah seorang casanova yang terkenal di Kuala Lumpur.Setiap minggu dia bertukar pasangan tidak kira janda, anak dara mahupun isteri orang. Beliau memang seorang ahli perniagaan yang berjaya.

Setiap hari jumaat, pekerja lelakinya menunaikan solat jumaat, dia melayan facebook kerana mahu pilih perempuan mana yang mahu diusung ke pusat karaoke pada malam tersebut.

10 orang pekerjanya hairan melihat bossnya tidak pernah solat jumaat. Kalau solat jumaat yang seminggu sekali sukar ditunaikan apatah lagi solat lima waktu, fikir pekerja-pekerjanya. Dol tak kesah apa pekerja-pekerjanya mahu kata,yang penting setiap cukup bulan aku bayar gaji mereka, katanya.

"U ni isteri orang ke?" Dol chatting dengan seorang rakan baru facebooknya.

"Ya, kenapa?" tanya Normala yang berusia 25 tahun.

"I suka bini orang, kalau mengandung, suaminya ada," kata Dol ketawa.

"Hahaha," ketawa Mala nama manja Normala yang bekerja di sebuah syraikat swasta.

"Anak u berapa orang?' tanya Dol

"Baru sorang, umur 3 tahun," jawab Mala.

"U nak ikut i malam ini. Kita pi karaoke?" soalDol

"Malam ini hubby i tak ada. Dia outstation. I pun boring duduk di rumah. Anak duduk dengan emak di kampung. Bolehg juga i ikut u," jawab Mala.

Malam itu di Caesar's Club di SS2, Petaling Jaya, mereka karaoke berdua sahaja selama tiga jam. Apatah lagi Dol mengambil peluang meraba Mala dalam cahaya malap itu sambil mereka menyanyi lagu-lagu duet.

Habis karaoke, Mala pelawa Dol bermalam di rumahnya. Mala kata dia tak berani tidur seorang kerana di kawasan itu selaku berlaku kecurian.

"No problem, daripada orang mencuri di rumah u, lebih baik i curi u," kata Dol.
"U ni kelakarlah. I baru kenali u tiga jam tapi u ni kelakarlah," kata Mala.
Apatah lagi Dol tidak melepaskan peluang yang ada di hadapan mata. Walaupun dia tahu Mala bini orang dia tetap sapu.

Suami Mala sudah seminggu outstation di Miri. peluang itu digunakan sebaik mungkin oleh Mala untuk memadu asmara dengan kekasih gelapnya itu. Mala pun sudah tidak ingat bahawa dia adalah isteri orang.

Di rumah Dol pula, isterinya, Wan yang kesepian turut melayari facebook. Maka ada lelaki hidung belang ambil kesempatan menggoda Wan. Walaupun Wan tidak layan, setiap hari Baha menggoda Wan melalui mesej inboxnya. Akhirnya Wan menelefon baha apabila Baha menulis nombor handphonenya dalam mesej inbox itu.

Wan, 35, masih muda orangnya walaupun dia adalah seorang ibu anak lima. Sebagai surirumah full time dia rasa sepi kerana sering ditinggalkan suamia. Dia sudah masak dengan perangai suaminya, Dolyang cekap berbohong. Kalau dia tak balik dia kata outstation padahal dia ada di Kuala Lumpur bermalam dengan betina lain.

Wan yang sepi setelah dipujuk selalu oleh Baha akhirnya terjebak juga. Wan terima ajakan Baha untuk keluar minum. Ketika minum ini Baha order air coca cola. Bila Wan pergi ke tandas, Baha menitik eye mo dalam air coca cola Wan. Rupa-rupanya ia memberi kesan kepada Wan. Wan rasa ghairah dan terus mengikut Baha ke bilik hotel.

Baha terus meniduri Wan. Pagi esok Wan tersedar tengok tubuhnya telanjang bulat dalam selimut bersama Baha. Baha rasa puas dapat menikmati tubuh Wan.
Bila mereka keluar dari hotel, terserempak Dol dengan Mala di lobi. Terkejut Dol lihat isterinya diusung orang lain.

Dia terus meninggalkan Mala di lobi. Mala terpinga-pinga. Wan mengikuti Dol ke keretanya. Baha pun terkejut kerana tak sangka terserempak dengan suami Wan di situ.
Wan treus naik kereta Dol. Dol tak terkata apa. Dia diam seribu bahasa.
"Ya Allah, ampunlah dosaku. Aku main dengan bini orang, akhirnya bini aku sendiri orang lain main," katanya dalam hati.
"maafkan saya abang,"kata Wan sambil menangis sepanjang perjalanan balik ke rumahnya.

No comments:

Post a Comment